svētdiena, 2013. gada 10. marts

Siržu Karaliene - plecu lakats

Jau sen gribēju draudzenei Indrai uzdāvināt kādu kārtīgu adītu dāvanu. Mērķis bija uz dzimšanas dienu (novembrī), bet tad man bija kaut kādi tumšie mēneši un projekts tikai atlikās uz nenoteiktu nākotni. Bet ar laiku nopirkās smuka sarkani melna zviedru vienkārtīgā dzija no Ullcentrum (104 g). Un atgriežoties no šūšanas festivāla ar žurnālu žurnāliem arī atradu ļoti piemērotu šalles aprakstu Siržu Karaliene. 
Viss man lakata aprakstā patika izņemot apakšmalu. Tā kaut kā galīgi neštimmēja kopā ar pašu mežģīņu lakatu. Vēru vaļā Ravelry un skatījos vai kāds nav izgudrojis ko labāku. Un kā nu ne! MadamButterfly bija tieši tādās pašās domās bijusi un pārtaisījusi apakšmalu pa savam. Es tad ņēmu viņas padomus un aprakstu vērā. Adot atcerējos ka apakšmala ir tā pati ko jau tiku adījusi Bezdelīgas astes plecu lakatam. Pēdējās 3 kārtas tad adīju kā tam lakatam pamācīts. 

 Neesmu pārāk daudz mežģīņu plecu lakatus adījusi (tikai divus) un man ļoti patīkami bija iemācīties 2 jaunas fifīgas lietas. Pirmais bija kā tika uzmesti sākuma valdziņi veidojot ļoti smuku maliņu. Otrā lieta bija kā saadīt kopā 3 valdziņus smuki tā lai vidējais būtu pa virsu. Nu sit mani nost, lai kā dažreiz man šīs zināšanas vajadzēja, netiku pati to riekstu atkodusi.  Vienmēr zināju ko gribu, beigās to arī dabūju, bet ar krietni lielāku piepūli. Izrādās vienkāršāk par vienkāršu. Tikai tagad nesaprotu vai domino adītāji nekad mežģīņu šalles neada?? 
Ļoti smuks lakata sākums. ņemšu vērā nākošiem projektiem.
Uz beigām mani piemeklēja vēl viena problēmiņa. Tā kā sāku adīt ar adatām Nr. 4mm, (jo ar tādām adatām adīju Bezdelīgas astes lakatu) apakšmalas kantītei pietrūka dzija. Nu kādi 5-7 grami. Dzijas krāsojums arī bija tāds, ka melnā daļa nemaz nav īsti melna bet vienmēr ar sarkanu pavedienu un man bija aizdomas un bailes, ka melnā dzija kas man ir iepirkta Sikspārņu lakatam nepiestāvēs (Färgkraft Soft Blend). Kad liku klāt bija manāms atvieglojums, jo melnā dzija nav krāsota piesātināti melna un viņa labi ieplūda lakatā! 
Divas dažādas dzijas labi saplūst kopā

Lakats pirms bloķēšanas


Pirms bloķēšanas *lupatiņa*

Sāk jau izskatīties pēc lakata
Man patika adīt Siržu Karalieni un lai Indra piedod, es varbūt kādreiz pati sev arī šī raksta plecu lakatu uzadīšu!!!

2 komentāri:

Sixspārne teica...

Ļoti skaists lakats! Un krāsas fantastiskas! Sirsnīga dāvana sanākusi! :)

Iveta teica...

Ļoti jauks lakats.