svētdiena, 2011. gada 27. marts

Bērnu ballīte

Un tā, divas nedēļas pēc aktuālā notikuma bērnam tika uzrīkota ballīte, kurā tika ieaicināti bērnudārza grupiņas bērni un brālēns.

Gatavojoties palasījos ko latviešu blogotāji par bērnu ballītēm raksta, un laikam jau Laine teica tos viedos vārdus, ka pats galvenais ir plānošana. Šoreiz tiešām plānoju jau teju vairākus mēnešus, bet mēģināju nepārcensties. Jāsaka ka paši ar ballītes norisi esam ļoti apmierināti, vienīgi teju vai viss bija iepirkts un pagatavots par daudz. Mācība nākamajām reizēm!

Pie plānošanas piederējās ielūgumu rakstīšana, kurā bērns aktīvi piedalījās līmējot sirsniņas
un bērna vārda burtiņu sagatavošana dekorēšanai.

Aizlienējām telpas no vietējās īrnieku apvienības, kurā esam biedri. Zviedrijā man patīk, ka jau ielūgumā tiek norādīts laiks cik ilgi ballīte notiks un parasti tam ir atvēlētas 2 stundas. Nekad gan nav tā ka tajā laikā cilvēki arī reāli iekļaujas, bet nu pēc 3 stundām ballīte noteikti ir beigusies.

Arī viss pārējais ir vienkāršs. Vispirms bērni paspēlējas, vecāki papļāpā tad jubilāra ģimene sagatavojusi kādu nelielu cienastiņu, mēs piedāvājām HotDogus ar veģetārajām desiņām un Tabbouleh. Tad visi nepacietīgie atkal paspēlējas. Tiek iededzinātas svecītes tortē un dziedāta dziesmiņa jubilāram. Torte un vēl kāds saldums ar kafiju vai tēju tiek apēsti. Atkal kustēšanās un beigās zivju dīķis, jeb saldumu tūtu makšķerēšana.

Visumā pasākums izdevās lielisks un vakarā tāda jauka apmierinātības sajūta! Jāatzīst ka vecums tomēr dara savu un šodien no rīta abi jubilāra vecāki knapi knapi varēja piecelties un tad jau krietni uz pusdienlaika pusi :D :D

Nav komentāru: