sestdiena, 2012. gada 11. augusts

Latvijas dienasgrāmata 11. - 18. diena

Veselas 8 dienas mums pagāja 3x3 nometnē Kandavā. 
Kandavas novada ģerbonī ozolzīles. Tad nu tādi Zīļuki salikti pilsētā vietā un nevietā ;)

3x3 bijām pirmo reizi pirms 2 gadiem Mazsalacā. Ko lai saka, Kandavas nometne arī bija laba, tikai tomēr šķiet ka tādām nometnēm cilvēku skaita limits ir nepieciešams. Ja Mazsalacā bija ap 350 cilvēku, tad Kandavā ap 550. Paši saprotiet ka nevar ne iepazīt ne aprunāties ne nodibināt ciešāku kontaktu ja tu tos cilvēkus gandrīz vairs atkal nesatiec.

Mēs arī nemitinājāmies kopmītnēs, bet palikām pie draudzenes Kristiānas ar ģimeni.

Šogad, kad man bija maza *astīte*, nevarēju izvēlēties ievirzes jeb nodarbes kur ar rokām jāstrādā, bet toties rīta pusē gāju uz Ģimeņu semināru, ko vadīja 3x3 aizsācēja Līga Ruperte un Māra Tupese. Abas profesionāles cilvēku saskarsmes jomā un neteikšu ka viņu domas man bija kaut kas radikāli jauns teorētiski, jo tāpat jūtu vajadzību lasīt pedagoģijas un psiholoģijas grāmatas, tomēr ievirze bija labs atgādinājums kā veidot labu funkcionējošu ģimeni un ceļš uz praktisko pusi. 
Māra Tupese un Līga Ruperte


Ģimeņu semināra bērnu dārzs

Pēcpusdienās gāju līdzi bērnam, kurš padarbojās animācijas ievirzē pāris dienas, pēc tam skatījāmies kādu citu ievirzi ko apmeklēt. Animācija ir lieliska nodarbe bērniem, bet šķiet ka Artiga vēl nav pietiekami nobriedusi lai pati aktīvi līdzdarbotos, viņa paveica ko viņai saka un sēž bezdarbībā atlikušo laiku.

Vēl dažas reizes pievienojāmies rotaļām.



Joakim gāja bitēs. Interesanti ka pagājušajā gadā Kristiāna mums atveda medu, kuru ievācis bitenieks, kura medus nosaukts par otru gardāko Latvijā. Pie tā bitenieka arī Joakim gāja. Teica ka no visa runātā gan neko daudz nesaprot, tomēr praktizējās droši. Tik droši, ka gāja medu atņemt bitēm un dabūja vienu biti zem maskas, bet tā nebija tā, kura viņam dažas sekundes vēlāk iedzēla vaigā... Medu ievirzes dalībnieki dabūja gan dāvaniņā, gan varējām iegādāties. Bitenieks arī mums ļoti palīdzēja, kad mums radās ČP ar nomāto mašīnu. Paldies!

Vakaros dažādi kultūras pasākumi. Man patika Austras Pumpures ciemošanās ar saviem Austras bērniem, Dzintras Gekas filma par Sibīrijas latviešiem. Un mūsu pašu lekšana augstāk par dibenu, jeb piedalīšanās Brīvajā mikrofonā, kur izpildījām There´s a hole in the bucket latviskoto versiju Caurums Spainī. Jāsaka ka lai nu kurš, bet Joakims pēc uzstāšanās tika pasludināts par populāru ;).
Parasta ģimene: sieva, sievasmāte un bērni

tas akmens par sausu ;)

Nevaru arī nepieminēt ka viena diena tika veltīta eksursijām, bet mēs devāmies tikai uz vienu vietu, uz to gardāko: Pūres Šokolādes fabriku. Ņam ņam šokolāde. Skatījām filmiņu par šokolādes iegūšanu, demonstrējumus ar šokolādes formēšanu un varējām iegādāt kārbas par mazākām naudiņām kā veikalos. Vēl piedevām atsaucoties uz īpašnieka izaicinājumu pārsist pāri dīķim gofa bumbiņu, Joakim to izdarīja un saņēma balvā lielo šokolādes kasti.



Kandavniekiem ir lielisks āra baseins un ezeriņš, kur pēdējās, ļoti karstās dienas varējām veldzēties.

Noslēguma dienā izstāde ar nometnieku sagatavoto.



nākamreiz arī es iešu uz foto ievirzi. Re kā viena dalībniece Tūrunīti nobildējusi!





3x3 nometni iesaku kādreiz apmeklēt katrai ģimenei (vieglāk ja bērnam ir jau vismaz 3 gadi, jo tad viņš var iet bērnudārza grupiņā), kura ir gatava intensīvai nedēļai. Ja kārtīgi grib izbaudīt visu ko nometne dod, tad atpūtai laika nesanāks, bet pozitīvas emocijas, iespaidi un jauku cilvēku starojums dos ļoti daudz enerģijas ilgam laikam uz priekšu!

Nav komentāru: