trešdiena, 2013. gada 6. marts

Zviedru lielā grāmatu izpārdošana

Kā uzzināju no Wikipēdijas, Zviedrijā grāmatu lielā izpārdošana sākās jau 20-ajos, 30-ajos gados. Kaut kad februāra vidū vai beigās, tā lai cilvēki jau daudzmaz būtu atkopušies no Ziemassvētku izdevumiem. Man draugi stāstīja, ka kādreiz šīs izpārdošanas bija tās, kur varēja dabūt tiešām kvalitātes grāmatas vai retumus par labām cenām, kamēr tagad (surprise, surprise) tiek speciāli iespiestas grāmatu partijas, lai būtu ko izpārdošanā pārdot (komercija). 

Lai vai kā, ar lielu nožēlu jāatzīst arī es esmu viens no tiem prātiem kas uzķeras uz 2 par vienu vai 10 par pieciem. Un pasūtīju interneta grāmatu veikalos dažas izpārdodamās grāmatas. Pasūtīju divos. Un secināju, ja pasūta divos, tad sanāk daudz (jo katrā atsevišķi škiet ka ir jau labi). Vēl arī secināju, ka ja būtu vispirms apskatījusies kas ir iekšā labu daļu nemaz nebūtu pirkusi. 
Rokdarbu, hobiju grāmatas
Esmu sajūsmā par Arnes un Karlosa adītajām lellītēm. Sevišķi apjūsmoju viņu pašu pašportretus.
Amigurumi grāmata ar visādiem jocīgiem varoņiem. Vislabāk man patīk viens kas līdzīgs Čeburaškam, bet to savukārt labāk jau ir uztamborējis Teolīts.



 Solveigas cimdu kalendārs:
Solveigas cimdu kalendārs
 Tiesa esmu gan pārāk izlutināta ar latviešu cimdu rakstiem ka no visa kalendāra ir labi ja viens pāris kurš uzrunā. 

Vampīru iedvesmota adīšanas grāmata. Šis sirsnīgais a la Sarkangalvītes apmetnītis man patīk:
 un parādu arī Edvarda vai Džeikoba fanu rakstus. Bet noteikti jāizvēlās viens :D :D

Kā redzat augšējā bildē vēl nopirku dažas darbošanās, šūšanas un pērļu grāmatas. 

Un te ir rokdarbu nesaistītas grāmatas pārējiem ģimenes locekļiem: 
Muminu sērijas grāmatiņa *Kurš spēlējās ar dziju?* ļoti uzrunāja specifikas dēļ un tā tika mazajam bērnam. 

Lielajam bērnam nopirku tetovējumu grāmatu, kurā stāstīts par tetovējumu vēsturi un stiliem ar dažām lapām, kuras satur nomazgājamos tetovējumus. Un atmiņā nāk tā diena, kad no Bioloģijas Fakultātes devāmies Anatomikuma apmeklējumā, kur cita starpā formaldehīdā tika glabāti dažu cilvēku tetovēto ķermeņu daļas un anatomikuma darbiniece pavisam nopietni tam ticot, par tetovējumiem stāstot teica spārnoto frāzi: *Nu tas jau sen visiem ir zināms ka tetovējumus taisa tikai deģenerējušies cilvēki*. Jaha! 


Draugam Joakim nopirku grāmatu *Dzimis skriešanai* kura sportisko cilvēku aprindās esot kulta statusā. Pēc šīs grāmatas, cik saprotu arī basu kāju skriešana tika leģitimizēta un sāktas ražot piecpirkstu kurpes. Ar tādām arī Joakim skrien un gatavojas sacensībām un kurpēm pateicoties ir ticis vaļā no sāpēm ceļgalā. Izskatās gan viņas inčīgi. 

Nav komentāru: