ceturtdiena, 2009. gada 18. jūnijs

Vējdzirnaviņu kā arī varavīksnes jaciņa bērnam

Jau vairākus gadus atpakaļ ieraugot internetā šo aprakstu biju pārliecināta, ka kādu dienu tādu adīšu. Bet kā jau ar visām citām lietām dzīvē arī šim projektam bija jāsagaida visi iespējamie labvēlīgie apstākļi: sezona, dzija, persona, laiks ko var atlicināt adīšanai utt.
Kad pirmoreiz ieraudzīju dziju Kauni, šķiet ka uzreiz atcerējos par aprakstu. Pagāja diezgan ilgs laiks kamēr dziju iegādājos, jo manos ierastajos dziju veikalos to nepārdod un tad nu beigu beigās nobriedu un atradu to vienā interneta veikalā. Iepirku bagātīgi, jo raugi, arī es gribu ko skaistu no Kauni dzijas un variāciju iespējas ir milzīgas. Par cik tā ir 100% vilna to arī labi var filcēt un viens somas projekts man jau pa galvu maisās.
Tā kā dzija ir smalkāka nekā aprakstā izmantotā, tad es adīju piemērojot bērnam, kas beigās izrādījās kā uzadot jaku, kura domāta pieaugušam cilvēkam.
Ilgu laiku nezināju ko nozīmē pinwheel, līdz apskatījos vārdnīcā un uzzināju ka tas ir tādas vējdzirnaviņas kuras uzliek uz kātiņa un ļauj tajās pūst iekšā vējam. Ļoti populāras bērnu vidū (atceros vēl no savas bērnības).

Varavīksne vispār ir kaut kas maģisks. Un man liels prieks ka HOMO sabiedrība ir izvēlējusies sev šo simbolu. Jo dabīgāku, skaistāku, krāsaināku un variācijām bagātāku krāsu salikumu grūti iedomāties! Vai esiet dzirdējuši šo dziesmu?

Nav komentāru: