svētdiena, 2011. gada 11. decembris

Lūdzu palīdzību plānošanā

Mīļie bloga lasītāji.
Tallinksilja uzsauc kruīzu, un tad nu pirmoreizi mūžā izmantosim šo citādi man tik ļoti nesaprotamo pārvietošanās veidu, aizbraucot uz Rīgu janvāra sākumā! Parasti Latvijā man ir daudz vairāk laika un maz vietas somā. Šoreiz būs ļoti maz laika, bet paņemsim līdzi ietilpīgas somas, lai atvestu Rupjmaizi, biezpiena sieriņus Kārums un pašas prastākās auzu pārslas :D

Bet, gribu arī paskatīt un iegādāt citas lietas, tāpēc lūdzu jūsu palīdzību: 

1) Kādas pēdējo 10 gadu laikā izdotas, veikalā vel iegādājamas, bērnu, latviešu oriģinālliteratūras grāmatas jūs ieteiktu manam teju 6-gadniekam un teju 1-gadniekam? (arī labus tulkojumus nesmādētu).

2) Kādus bērnu mūzikas, pasaku, filmu diskus (CD un DVD) jūs ieteiktu manam teju 6-gadniekam un teju 1-gadniekam? (mums jau ir Mazie laupītāji, dāvana no Daces!)

3) Bērniem draudzīgu vietu kur paēst garšīgu veģetāru ēdienu?

4) Rokdarbu/dziju veikalu kur noteikti vajag iegriezties?

Diemžēl visam jābūt diezgan tuvu Rīgas Centram, jo mēs negribēsim un nebūs arī laika braukt apkārt ar sabiedrisko transportu pārāk tālu.

Jau iepriekš pateicos!

16 comments:

rafinja teica...

mans mazais kjipars 8 meneshi uz nakti klausas cd ar Latvieshu shupildziesmam. Saucas Saldajam miedzinjam. man patik dziesmu izlase,kas tur ir ieksha un dzied arii smuki un taa, ka velk uz miedzinju :)
Vel mums ir CD, kas saucas Ciku, Ciku, Caku. Ierunajusi Vera Singajevska. Tas ne man ne mazajam nepatik :( Tur kkadi stasti mijas ar dziedashanu. klausoties vinju tada nemieriga sajuta ieksha rodas, jo ir tadi briizji, kad tur tiek spalgi runats vai dziedats. Nedomaju, ka mazajam ari velak vinjsh patiks, jo tur nav neviena smuka pasaka, kuru stastitu no sakuma lidz galam, tur kkadi fragmenti tiek atstastiti, kuriem seko kkada dziesminja. Es to CD nosauktu par HAOSU :)
a runajot par gramatam. es savam mazajam pamazam saku iepirkt savas miljakas bernibu pasaku gramatas. perku caur ibook.lv tur cilveeki tirgo, mainas ar savam gramatam. un cenas ir tiiiik draudziigas :) piegade var but satiekoties, vai laicigi jau pie kaada nosutit pa pastu, kur visu uzreiz var panjemt.

Zkss teica...

1.Grūti ieteikt tieši kādu grāmatu, bet man ļoti simpatizē Zvaigznes grāmatas. Re kur var palasīties: http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/katalogs/index.php?view=grid&cat_id=UFZC
2.Netaustāmas, bet ļoti plašā izvēlē: http://www.fof.lv/load/animacijas/11
3.nav ieteikumu
4.es vienmēr apmeklēju Abakhan veikalus http://www.abakhan.lv/, kā arī Elīzes veikalus, kur vien tos ieraugu(tur esmu iepirkusi labākos filca audumus): http://www.elize.lv/vispareja/par-mums.html
Abakhana veikalos audumus pērku uz svara, dažreiz var atrast pērles no slaveniem pasaules ražotājiem...

Anonīms teica...

1)es meklētu no šīm grāmatām http://www.lielsmazs.lv/index.php/lv/gramatas/ , jo tās ir tā teikt ar " pievienoto vērtību. Manam 1,5gadniekam ir "Mākoņu grāmata".Vēl jau par agru priekš viņa, bet lasam kopā un izpētām mākoņus. Skaistas, kreatīvas ilustrācijas un dzejoļi gan maziem, gan lieliem.
2.Atzīšos neesmu komentāru rakstītāja, bet vienkārši radošu māmiņu blogu lasītāja, taču šoreiz nespēju klusēt, pēc Rafiņas komentāra par V.Singajevskas CD “Ciku ciku caku" . Mūsu mājās tas viennozīmīgi ir novērtēts no mazā puikas puses - šūpojās ziesmiņām līdiz un slēdz iekšā CD atskaņotāju pats. Bet māmiņ, pirms raksti TIk garu palagu ar kritiku, vismaz izlasi diska vāciņu, tad varbūt sapratīsi, ka tevis komentētās nesmukās pasakas ir Raiņa dzejoļi bērniem :) Un pats disks ir pilns ar 60gados slavenām (man kā 32gadniecei arī ļoti zināmām un mīļām) dziesmām un dzejolīšiem. http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=120028
3. diemžēl nemācēšu teikt.
4. pēdējais atklājums ir dabīgas un daudzkrāsainas vilnas dzijas no veikala "Taša" Miera ielā 19 (tur vispār ir daudz visādu nteresantu mazveikaliņu). Īpašniece veido arī raibu dziju jakas, šalles, cepures. Kas man likās interesantākais, ka viņa piedāvā arī nopirkt jau gatavus pašrocīgi uztītus kamolus, lai arī tu pati vari šādu raibu apģērbu sev uzadīt, nesienot dziju pie dzijas, bet vienkārši adot no viņas kamoliņa :)

...ar cieņu un smaidu,.. teica...

Filmu = Igauņu un Latviešu sadarbības rezultātu "Lote no izgudrotājciema" tur skaistas dziesmas..:)un labestīgs stāsts par draudzību un drosmi:) Patīk gan lieliem, gan maziem:)arī grāmata ir tāda, bet igauņu rakstieks.

Baiba teica...

Filmas par Loti - piekrītu. Grāmata+ DVD ar multenīti Joka pēc alfabēts (maksā ap 10 Ls). Maza grāmatiņa par lācīti Illi. CD Diega bundža!! Mūsu mīļākās grāmatas ir visas Lindgrēnas grāmatas, bet nezinu, vai tās tulkojumā gribat pirkt. Ļoti patīk un visādos vecumos atgriežamies pie Stārastes Pasaku ābeces par Burtu meitiņu.

Pai! teica...

1) man gan par LV literatūru pagaidām maz info, bet manai pelei uz vienu gadiņu un joprojām (tagad gads un gandrīz 6) ļoti rullē plāna, nedārga grāmatiņa - Trakulīte sandalīte - var nopirkt zvaigznē, bet redzēju pat Rimi avīžu stendā. Ļoti forši īsi dzejolīši, ar smukiem zimējumiem. mazā no tās grāmatas iemācījās daudz vārdiņu :)
Vispār iesaku iet uz Zvaigznes Outlet - gan Vaļņu ielā (netālu no Swedbankas un Terranovas) gan uz tērbatas ielas. tūliņ aiz Vērmanīša lido. Ļoti lētas bērnu grāmatas, gan lieliem, gan maziem. pat pa 30 santīmiem ir daudz smukas īsas latvju tautas pasaciņas ar zīmējumiem :)
2)esmu dzirdējusi par miega dziesmām ''velc pelīte'' :)
3)nezinu
4)Abakhan pie vecās sporta pils sanāk vistuvāk centram.
Lai veicas!

Īva teica...

Noteikti iesaku grāmatu/CD Joka pēc alfabēts ar Kaupera iedziedātu alfabētu,ļooti jauka!
2) Tagad jauna grāmata/CD, kur savukārt iedziedājis Kārlis Lācis - Lāču tēta dziesamas!
Otrā mums vēl nav, bet wishlistē ir. :)

liene teica...

Ak zheee un miii es visas latvieshu gramatas un kasetes izmetu via atdevu projam.....kapeec tu atraak neteici!?
Man patiik braukkt uz Spici jo tur gan mammai un tetim un arii berniem ir ko darit un naudas zinha leeti ja salidzina Rigas centru!
Es palikoshos !
Zheeel ka tu atrak nerakstiji!
LIENE

Baiba teica...

Vēl labi dzejoļi Pēterim Brūverim (Zvaignē pirku tādu zaļu grāmatu)

Biene teica...

Par grāmatām runājot, noteikti "Joka pēc alfabēts", no diskiem "Lotte"...Un par dzijām runājot varu ieteikt Brīvības 155 "Dzijas .lv" un Ģertrūdes ielā "Elīze"(elīze.lv),jo manā uztverē Abakhana veikali ir vairāk visaptveroši, bet dziju izvēle tur maza, toties visus sīkumiņus gan tur var atrast!

dace teica...

Paldies par visiem ieteikumiem! Ar prieku jāatzīst ka nemaz tik atpalikusi neesmu, daļēji arī pateicoties draugiem. Mums ir vairāki Šūpuļdziesmu diski un mums ir Ciku, caku, caku, dāvana no draudzenes Gitas). To es labi atceros no manas bērnības un toreiz man tas ļoti patika, bet manam vecākajam bērnam nu tā. Jāsaka ka daļēji daļēji piekrītu Rafinjai ka tas stils Singajevskai ir tāds kādu mūsdienās šķiet vairs nepielieto. Sevišķi Kaķīts mans dziesmiņai, kur tiek ārkārtīgi pārspīlēts bērnu veids dziedāt. Nekad nekad nevienu bērnu neesmu satikusi, kurš tā darītu. Un jā, tas ir Rainis, klasika. Diskā jau vēl tie dzejoļi tādi jauki. Bet reiz kad lasīju Raiņa dzejoļu krājumu bērniem, nodomāju ka viņš ir varen ienīdis bērnus (bij viens tāds nežēlīgs dzejolītis par nopļautām sienāzīša kājiņām)(ļoti ļoti personīgs viedoklis un nesodiet mani par to bargi).
Paldies par ibook! Esmu jau tur reiz pirkusies un noteikti ieskatīšos vai kaut ko varu šoreiz samenedžēt!

Paldies Zkss, Pai un Biene par Abakhanu un Elīzi! nekad tajos neesmu bijusi!
Paldies Anonīms par liels un mazs, kādā blogā jau lasīju par Mākoņu grāmatu un sagribēju!

Un Lote, protams! Mums viņa ir! Es pat apdomāju tamborēt pašu Loti vai kādreiz pirkt ;) (tikai atmiņā melnais caurums un neatceros, kurš mums to iedāvāja :().
Un mums arī ir Joka pēc alfabēts, milzīgs paldies draudzenei Kristiānai. Aizgāja uz urrā!!!

Paldies Baiba par ieteikumiem, meklēšu daļu no tiem. Bet tiesa, Lindgrēni lasam oriģinālvalodā, kaut gan Ronja man ir latviski arī!

paldies Pai par koordinātēm. Arī grāmatiņa par trako sandalīti mums ir, jo pirms divām nedēļām latviešu skoliņā ciemojās autore Māra Cielēna, tad arī pagādāju!

īva! Pirms nedēļas savukārt ciemojās pie Zviedrijas latviešiem Kārlis Vērdiņš, tad varēja tevis pieminēto grāmatu iegādāties, bet es kaut kā noskopojos, jo varbūt Latvijā var to dabūt lētāk.

Liene! Neraža... Ātrāk neiedomājos ka tu visu metīsi prom :D

Ja vēl kādas labas idejas un ieteikumi, gaidīšu! Tāds garš pateicības komentārs sanāca :D

Īva teica...

Atcerējos par veģetāro restorānu. Man draudzene reiz slavēja rstorānu Kamadena Lāčplēša ielā. Esot ļooti garšīgi.
Paskatījos mājas lapu, tur galerijās izskatās arī mājīga atmosfēra. Tur gan uz tādas austrumnieciskas nots.

bucis teica...

mana vis mīļākā bērnu grāmata Miljons http://sproge.lv/gramatas/miljons grāmata grāmatnīcās vairs nav, bet sazinoties ar mākslinieci(indra@sproge.lv) vēl kādu eksemplāru var dabūt viņas vīra med praksē pie vecās ģetrūdes baznīcas.

andrasballe teica...

Par grāmatiņām laikam nemācēšu neko vairāk jaunu no jau ieteiktā ieteikt, bet attiecībā uz veģetāro restorānu - ļoti varu ieteikt doties uz Raw Garden, kas ir svaigēšanas restorāns, savukārt pa dienu piedāvā vienkārši labas pusdienas http://www.rawgarden.lv/ - atrodas centrā - Skolas un Dzirnavu ielas krustojumā gandrīz. Ja tur dosies iesaku pamēģināt kādas kūkas - tās ir absolūti fantastiskas :)
Savukārt dziju varu ieteikt aiziet apskatīties uz uzadi.lv (atrodas vecrīgā), kā kādos dziju veikalos, kas ir tirdzniecības centros, piemēram, Galerija Rīga (tas pie opcijas, ja nebrauc ārpus centra).

Anonīms teica...

dzijas var meklēt pretī Rīgas cirkum pagrabiņā. parasti no tā dziju daudzuma apmulstu un nekad nesaprotu ko īsti gribas, jo gribas visu

Anonīms teica...

grāmata "joka pēc alfabēts", dziju veikals Klippan saule