trešdiena, 2008. gada 2. janvāris

Ravelry, portāls

Esmu iekšā vēl vienā portālā, kurš saucas Ravelry un links uz turieni: https://www.ravelry.com
Vēsture uz portālu: kļūstot dalībniekam portālā facebook (a la draugiem.lv), protams pirmais ko meklēju bija rokdarbnieku grupas. Vienas grupas diskusijā bija norāde uz ravelry lapu, kura ir speciāli radīta adītājiem un tamborētājiem.
Nospiežot daudzsološi uz linka izrādās, ka lai ielogotos tur ir jāstājās rindā un jāgaida ielūgums. Piereģistrējos rindā, un kad pēc paris nedēļām ielūgums atnāca, biju jau teju aizmirsusi visu šo stāstu un gandrīz izdzēsu e-vēstuli kā spamu.
Laikā atjēdzos un piereģistrējos. Te arī nāca pārsteigums. Portāls ir ļoti labi organizēts, lai arī pēc radītāju teiktā vēl tikai tapšanas stadijā. Šeit es kā lietotājs varu organizēt savus bijušos, esošos un nākošos projektus, ielikt fotogrāfijas un aprakstus. Šeit es varu arī noinventarizēt savas adāmās un tamborējamās adatas, kā arī dzijas kalnus. Varu iesaistīties dažādās interešu grupās, piemēram: zeķu adītāji, rotaļlietu adītāji, utt. Es esmu arī grupā kas saucas *adi kā latvietis*, kaut gan pagaidām šķiet ka esmu vienīgais latvietis. Grupa ļoti slavē un ada latviešu rakstainos cimdus, un cik sapratu no diskusijām piem. ASV tiek rīkoti adīšanas kursi par to kā adīt latviski ;)
Portālā var arī šķirstīt pa projektiem un atrast ko tādu ko gribētos adīt vai tamborēt. Var skatīt apkārt citu dalībnieku projektus un iedvesmoties.

Tomēr jāpiemin arī daži trūkumi:
  • lapa ir tikai angļu valodā (grūti tiem kas valodu nepārzina)
  • lai ielādētu bildes, tās ir vispirms jānoglabā *Flickr* lapā, kura savukārt ir viena no daudzajām eksistējošajām fotouzglabāšanas lapām. Bez tam bildēm ir jābūt pieejamām publiski.
  • Tad kaut kā visā foto ieklādēšanas procesā bildes tiek jocīgi apgraizītas (laikam tāpēc ka ravelry publicē kvadrāta formātu nevis to kāda bilde ir īstenībā)
  • kad uznāks enerģētiskā krīze tad visi mūsu elektroniskie mediji pazudīs ar visu saturu....

1 komentārs:

Anonīms teica...

Labdien. priecājos iepazities. Raverly regjistrējos tikai nesen un vēl neesmu izpratusi visas funkcijas.
http://www.ravelry.com/projects/velingtons
un ari angļu valodu zinu tikai iesāceja līmenī.