pirmdiena, 2012. gada 26. marts

Procesā


Tie mazie krāsainie kvadrātiņi ko jums rādīju ir domāti kā koridora galdiņa galdauts. Iepriekš tur bija krāsains audums, tad ģimenē ienāca kaķi un mazais cilvēkbērns auga, baidījos ka galdauts tika raustīts un uzklāju Joakim vecmāmiņas austu, bet mazu sienas dekoru, kurš apsedz virsmu, bet ne nesmukos sānu slapju krūžu nokrāsojumus. Jo proti, šis ir saliekams galdiņš, varen labi piemērots šauriem dzīves apstākļiem. Mums gan nav pārāk šaurs, mums ir vienkārši par daudz mēbeļu un citu loriņu :D

Ilgi skatījos uz apaļo krēsliņu un domāju, ko lai tādu izdomā galdiņam. Vienā brīdī doma uzplauka un tad cepu augšā vecmāmiņas kvadrātus. Esmu redzējusi daudz smukus, kur maina krāsas katrā rindā vai puķu, sešstūru u.c. veidos tamborētus. Bet tieši šajā brīdī man vajadzēja gan dvēseles mieram gan rokām pašu vienkāršāko veidu. Tagad platumā jau satamborēju kopā, vēl atliek nedaudz garumā un piemēru.

Nav nemaz tik traki, kā jums šķiet? Un protams vēl saslapināšu un nobloķēšu pastaipot maķenīt platāku, tā lai pavisam labi der. Un tad jau redzēs kā būs ar kaķu un bērna interesi. Ja kas, vienmēr varēšu to pataisīt lielāku vai izmantot citiem mērķiem.

6 komentāri:

Biene teica...

Ļoti smuki.Man skatoties uz bildi ienāca prātā, ka verētu tādu uzmaucamu ar sāniņiem...Tad neviens bērns vai kaķis nenorautu...Bet tas tik ideja - no taburetes...

dace teica...

Biene, tev ļoti laba tā ideja! Es viņu arī uzreiz adaptētu, ja vien pēc īsām praktiskas dabas pārdomām nesecinātu, ka: 1)tad es nevarētu sānus uzstutēt bez galdauta noņemšanas, 2)mazais bērns paaugoties nevarētu tur tik vienkārši ielīst un izlīst. Un tas ka viņš tur līdīs ir 100%, jo man pašai bērnībā patika tādus stiķus darīt un arī vecākais bērns tieši šim galdiņam ir pa vidu ložņājis. ;) :D

Inese teica...

nu ļoti smuki un krāsu bagātībā nemaz neatpaliek no beņķīša :) Vienīgi man platumā izskatās, ka viena kvadrātu rinda vēl varētu būt, vai varēsi tik platu pastiept? Bet jebkurā gadījumā, ja arī nav mala pret malu, kuru gan tas interesē, galvenais, ka labi izskatās :)))

Madara teica...

feini krāsaini. kad izklāsi var dambreti pa vakariem uzsist :D

ceita teica...

Skaisti un krāsaini! Man ļoti patīk, un kvadrātiņi tik forši tamborējas, vai ne?

dace teica...

taisnība Inese, varēja vēl viena rinda būt. bet es aptamborēšu maliņu,ja pietiks dzijas un stiepšu. pēc pieredzes liekas ka slapja vilna tiešām labi padodas formēšanai.
Madara, mūsu mājās gan šahs ir goda vietā, bet arī to varam uzsist! ;)
Ceita! tu jau zini, ka jā, feini tamborējas sevišķi jau šādi vienkārši. Es paņemu līdzi somā un katrā metro braucienā (kad atstāju vai ņemu bērnu bērnudārzā) pāris uzcakinu!