ceturtdiena, 2012. gada 6. decembris

Latviešu kultūras mantojums.

Es vēlreiz izmantoju lielisko otro roku grāmatu saitu ibook.lv un nopirku rakstu grāmatas, kuras jau sen gribēju: Ž. Ventaskrasts, Izšuvumu, adījumu un audumu raksti

Kaķu saimnieki atpazīst situāciju?
 Arī šoreiz patīkama komunikācija ar pārdevēju un ātra piegāde. Ka tik man būtu disciplīna un laiks visus savus dziju krājumus un rokdarbu grāmatas lietā likt! ;) ;) 

Tikai sakiet, kas, sasodīts, ir ŠTORAS?????

9 komentāri:

Ilze teica...

Aizkari.. :)

Anda teica...

Man tā zilā ar ir mājās. :)
Štoras ir aizkari (te ir pieminēts, ka tas ir aizguvums no krievu valodas - http://www.vvk.lv/index.php?sadala=222&id=715).
Vai abi šie vārdi apzīmē arī kādas dizaina/stila/uzbūves u.c. atšķirības, man nav ne jausmas. (t.i. vai štoras=aizkari, vai tomēr pastāv kaut kādas nianses starp abiem)

Biene teica...

Man nav tik zaļā...Ļoti labas grāmatas.Štoras krieviski ir aizkari.Vairāk gan arī neko pateikt nevaru...

Biene teica...

Zini, papētīju tuvāk tās bildes un atminos , ka manai vecmāmiņai bija tādi aizkari no trim daļām, tādi kā apakšējā bildē...Varbūt tieši tādus apzīmē ar štorām, jo vairāk krievu mājām raksturīgi...nu nezinu.

andrasballe teica...

foršas grāmatas, jo sevišķi tie pirmie cimdi rakstu zīmējumi. un paldies, ka atgādināji par to lapu - kaut kā nepelnīti biju piemirsusi.. jau tikai mazdrusku iečekojot, secinu, ka man vesels lērums grāmatu, ko gribētos ;)

Hela teica...

Štoras ir biezie aizkari, jeb nakts aizkari, kā nu kurš tos sauc.

dace teica...

Paldies par manis izglītošanu! Bet tas vārds ir tāds latviešu valodā neiesakņojies krievu vārds vai ne?

KK teica...

Beautiful patterns!
Greetings from Estonia,
'KK

S. Wijnsma teica...

I am looking for these books, the original editions from 1959, to publish the patterns on the (nonprofit) Antique Pattern Library. If ever you want to sell them, or donate the scans or photographs (of volume 2 and 3), please contact me via info@newmediaarts.org?
Thank you and best wishes,
Sytske Wijnsma
Library Director of the Antique Pattern Library, a project of New Media Arts, Inc., a nonprofit organization registered in the USA.