sestdiena, 2008. gada 22. novembris

Apaļadāmais (yoke) džemperis no alpakas


Adot krāsaino cepurīti, man tā patika krāsas, ka nu vienkārši vajadzēja vēl ko tādu dzelteni sarkanu uzadīt. Beigu beigās nonācu pie domas, ka džemperis ir tieši tas, kas man vajadzīgs. Devos kārtējo reizi garām dziju veikalam un iepirku dziju tā lai pietiktu lielajam projektam. Pašu aprakstu vispirms noskatījos Ravelry dažādos izpildījumos un tad ķēros klāt. Vēl līdz šai dienai nesaprotu, kāpēc es, kam nepatīk adītus gabalus šūt kopā, nebiju vēl nevienu tādu apaļamadāmo uzdarinājusi. Tas tak ir tik vienkārši! Adīt pa apli vien, pārsvarā labiski (iet mazliet ātrāk kā kreiliski) un vēl piedevām sašūt vienīgi 8 valdziņus zem piedurknēm bija vairs ne mocības bet prieks. Tagad mēģināšu vēl kādu šāda stila džemperi kādu reizi nomargot.

8 komentāri:

Diāna teica...

Absolūti maģisks džemperis. Kad es būšu tikusi galā ar saviem tūkstoš un vienu iesākto projektu, būs jāpamēģina, nekad tādu apaļadāmo neesmu mēģinājusi. Ar kādām adatām to dara? Tām savienotajām ar drātiņu? (Nezinu, kā tās pareizi sauc).

dace teica...

Jā, tām savienotajām! Es ar īsti nezinu kā viņas literāri pareizi sauc, bet mēs ģimenē viņas vienmēr saucām par apaļamadāmajām ;)
Piedurknes gan noadīju ar parastajam piecām zeķu. Tā bija vieglāk.

Ieva teica...

Ļoti skaists džemperis,vai jūs nevarētu ielikt aprakstu ar saviem vārdiem,man angļu valoda nav tā stiprā puse,esmu adītāja -amatiere,bet ļoti gribētos uzmargot šo brīnišķi skaisto džemperi!

dace teica...

Paldies Ieva,

Man tagad ir bijis grūti atrast laiku visam kas jādara, tāpēc neesmu vēl atbildējusi.
Par valodu- vēl joprojām aktuāls brīvā laika jautājums, bet ja jums nav neviens kas palīdz un caur interneta vārdnīcām arī neizdodas tikt skaidrībā, tad dodiet atkal ziņu vai nu caur draugiem.lv vai uzrakstiet savu e-pastu, skatīšos kā un kad varu palīdzēt.
Lai jauki svētki!

Anonīms teica...

Vai šie apraksti atbilst apaļadāmajiem džemperiem? tie ir krievu valodā un daudzmaz saprotami. Džemperu adīšanā esmu īsta iesācēja, tādēļ pirms riskēt ,pērkot dzijas un adatas, gribētu uzzināt praktiķu domas. Lūk, šajā adresē apraksti:
http://www.scribd.com/full/23847140?access_key=key-1ls0ojwqs01l5feqxu62
Agita

Anonīms teica...

Un šajā nr.2-3. lpp. arī izskatās apraksts apaļadāmajam džemperim krievu valodā:
http://www.scribd.com/full/21298649?access_key=key-1zeo4j5q32fu52kwedna
Agita

dace teica...

Agita, es drīzāk teiktu ka tie krieviskie varianti atbilst aprakstam, jo ir tieši ņemti no tās mājas lapas, no kuras es adīju. Veiksmi!

Anonīms teica...

Ļoti jauki! Paldies!
Agita