otrdiena, 2012. gada 24. aprīlis

Pasaka par čībām, trešā

Visai karaliskajai ģimenei tak ir jāsapas! Nevar jau staigāt kādās zeķēs vien iegribas. Vajag tādus atribūtus (lasi: čības) lai jau pa gabalu varētu redzēt ka viņi ir no vienas famīlijas. Un tā praktiskā karaliene beigu beigās uzadīja un safilcēja čības arī sev. 




Jau princeses mazās čības kājās esot atklāja vienu problēmu: slīdēšanu. Lai arī karaliskajai ģimenei vajagot pārvietoties tā slīdoši, klusām, nemanot, dažus neapdomīgus manevrus izmēģinot, visas šīs pasakas čības tika atzītas par slidām.
Karaliene vērsās pie galma dziju veikala tirgotājas, kura pasūtīja speciāli viņai lateksa šķidrumu čību pretslīdes apstrādei (caurspīdīgu). Savas praktiskās funkcijas lateksa punkti čību apakšā pilda ļoti labi, bet savas estētiskās funkcijas gan diemžēl ne. Jo redziet, jo karaliene ka jau daždien karaliene, neba katru dienu pati savu grīdu mēzīs un neba kalpotāji viņas mājā nāks un darīs to viņas vietā. Un tā lateksa punkti laika gaitā no caurspīdīgiem pamazām pārvērtušies par riktīgi riktīgi netīriem (bildes netiks rādītas (nevar tak savu netīro veļu visu acu priekšā mazgāt ;) )), kurus arī nevar pat izmazgāt, jo visi netīrumi labi dziļi lateksa pilienu iekšpusē māk iesūkties. 

Pastāstiet kāds, kam pieredze čību pēdu pretslīdes apstrādē, kā labāk? Izņemot ādu, jo gauži mīlam dzīvniekus un šī iemesla dēļ viņus nenogalinam. :)

2 komentāri:

Sandra Spu teica...

Es arī lietoju to pretslīdēšanas lateksa līdzekli no firmas "Rayher" pelēkā krāsā. Lieku tādus mazus punktiņus, kuri gan dažreiz sanāk lieli ( kā uzspiežas). Nekas, ar laiku izskatās normāli.

Madara teica...

kas par karaliskām čībām :)
es ķiparam čībām bij izmantojusi pret slīdēšanu visparastāko karsto līmi. ļoti plāni lietojot, labi turas, un bēdā neduras ;)
http://pukuzirnis.blogspot.com/2011/04/tamboretas-cibinas-markusam.html