sestdiena, 2009. gada 22. augusts

Mana varavīksnes krāsas vējdzirnaviņu jaka.

Sākšu ar sūdzēšanos. Kauni dzija, lai arī tik bezgala smuka, tomēr kvalitātē klibo. Par cik tajā ir 6 krāsas ar plūstošām pārejām tad viss ir kārtībā ja vien ražošanas procesā diegs nav pārplīsis vai beidzies un pēc tam siets kopā. Es jau vairākos forumos esmu lasījusi par iespējamajām problēmām, ka pēkšņi ir mezgls un krāsas vairs neplūst smuki kā gribētos. Man sanāca vēl trakāk, ka tajā vietā kur bija mezgls krāsa bija tā pati, bet tālāk pētot sapratu ka viņa iet atpakaļ uz to virzienu no kuras nākusi. Proti, sarkans-oranžs-dzeltens-oranžs-sarkans, tā vietā lai būtu oranžs-dzeltens-zaļš-gaši zils utt. Nu vai nav škrobe? Atradu vienu citu fici, kurai viens gals bija zaļš un turpināju ar to, tomēr tomēr var jau redzēt ka krāsu pāreja ir krasāka un mazliet prieks sabojāts. Lai gan zinu, ka īstenībā tam nav nekādas īstas nozīmes. Jaku adot vēl vairākās vietās atklāju mezglus, bet kaut kā beigās izdevās man to saskaņotu pabeigt. Tāpat kā bērna varavīksnes jaciņas arī manas aprakstu varat atrast šeit: Elann. Galarezultāts pašai man patīk. Ļoti. Gatavojos uz to, ka šis būs viens no maniem iemīļotākajiem apģērba gabaliem.

10 comments:

Anonīms teica...

Bet vienalga, ļoti skaisti izskatās. Dzīvas tās krāsas :)

lilili teica...

nejauši ielūkojos šeit un paliku krietni ilgi... paldies, ka dalies. iedvesmojoši dikti. un ļoti skaisti. sen neesmu adījusi, tagad gribu meitiņai jaciņu uzadīt. nākšu atkal :)

lilili teica...
Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.
dace teica...

Paldies! Prieks ka arī citiem patīk!!!

evita teica...

Sveiki! Nejauši uzgāju virtuālajā tīklā Jūsu blogu :-) esmu sajūsmā par varavīksnes jaku :-) vai Jūs par samaksu tādas arī pagatavojat citiem? un ja jā, tad cik tas maksātu?

dace teica...

Evita,
Paldies par komplimentu. Bet jāsaka gan ka vēl neko no sava hobija par maksu nedaru. Nav man īsti laika un spiestas vajadzības. Beigšu drīz studēt, tad gan varbūt ;) Būs i laiks i naudu vajadzēs!!

Anonīms teica...

ko es mekleju, paldies

inga teica...

Labdien! Jāsaka, ka man sanāca tāpat kā Lindai - nejauši atradu un nevarēju laicīgi aiziet no kompja. Ļoti patika varavīksnes jaka. Pati arī nadaudz adu. Vai nevarētu dabūt īsu aprakstu no kurienes jāsāk. Skatījos aprakst angļu valodā, bet tur neko nesapratu, jo ar valodu ir diezgan pagrūti.
Paldies, ka ļāvāt ieskatīties savā hobijā!!!

dace teica...

Paldies Inga! Laikam būs jāsapurinās un jāturpina rakstīt, jo pēdējais ieraksts ir tapis vai cik sen atpakaļ...
Par to sākumu: uzmet 8 valdziņus (visvieglāk uz zeķu adatām), savieno pirmo ar pēdējo un jau nākamajā kārtā no katra izada divus =16 valdziņi. Tad katrā otrajā kārtā 8 reizes pieaudzē ar apmetumu (var pēc gaumes, ja gribas caurumiņu ar apmetumu, bet ja ne tad citādi pieaudzet to valdziņu) pa valdziņam. To kārtu kur nepiaudzē ada vienkārši labiski.

Tā aizada līdz piedurkņu vietai. Es tad to piedurkņu vietu izadu ar citu diegu (divas no tām astoņām slejām)un pēc tam pāradu ar *īsto dziju* vēlreiz pāri. Tad kad jāada piedurknes tikai ņemu uzmanīgi lieko diegu ārā un uzlieku uz adatām smukus valdziņus.

Tāds īsumā ir uzsākums. Raksti vēl ja nav saprotams vai atkal vajag palīdzību!!
Veiksmi!

liene teica...

Ahaa jauns sekotajs mana blogam...pievienojos ari tev ...skatos ka tu esi mana kliente!
jAUKI...DOTAJAA BRIIDI STREAIANI jo piektied izstade!
L
Jauki redzet skaistus rezultatus!