trešdiena, 2011. gada 2. novembris

Viens no barbapapām, Barbabeau

Es esmu tipisks padomju produkts un daudz ko no rietumu kultūras nezinu. Vispār jau paldies dievam, ka tā. Nezinu piemēram neko par Smurfiem, un kādreiz arī neko nezināju par Barbapapām. Tagad zinu mazliet vairāk! Tie ir tādi radījumi, kuri var ieņemt jebkādu formu un attēlot ko vien sirds kārojas. Krāsu gan laikam viņi mainīt nevar un kāda tad nu katram ir dota, ar tādu jādzīvo. Barbapapu ģimene sastāv no Barbapapas, Barbamammas un bērniem. Katrs no bērniem, gluži kā Džeralda Darela ģimenē, jau no bērnības skaidri zin visu par saviem talantiem un dotumiem. Radījumi ir franču mākslinieku radīti un pastāv gan grāmatās gan filmiņās (YouTube piemēram varat paskatīties).


Vienā zviedru blogā redzēju visus ģimenes locekļus smuki satamborētus, pat aprakstus, bet kamēr taisījos tiem sekot, viss ir pazudis. Bet neba tādēļ iešu galvu nokārt! Ņēmu pati diegu un tamboradatu un taisīju augšā pirmo. Nav ne jausmas kā lai viņu latviski nosauc. Angliski Barbabeau. Viņš ir mākslinieks, gleznotājs. Es viņam kādreiz paleti ar otu arī uztaisīšu!
Tikai ziniet, tad kad izšuvu sejiņu kā nu mācēju, sapratu jau kuro reizi, ka nu nekāds smalkais izšuvējs gan no manis nesanāks. Skatījos, skatījos uz viņu un ik pa brīdim nopūtos. Beigās salīdzinot viņu ar visiem pārējiem ģimenes locekļiem, kas uz grāmatas redzami, sapratu, ka vienalga viņš ir vislīdzīgākais sev un nevis, piemēram lielajam, resnajam, rozā papam!! Ar to tad arī sevi mierinu!
Visiem manas ģimenes mazajiem (gan bērniem gan kaķiem) viņš patīk! Tagad nākamais rindā, jau pusdarīts ir pats Papa!

3 komentāri:

Biene teica...

Paldies, par interesanto stāstu, pacentīšos atrast un paskatīt, ieintriģēji!Tā kā redzējusi vēl neesmu, tad līdzības nemeklēšu, bet domāju, ka otas noderēs un tēls ir jauks sanācis!

Daiga teica...

Feins, es arī tādus nepazīstu, bet nu jau būs redzēti. Pūkainais diegs piedod efektu, ka gribas mēģināt arī pašai tādus nezvēriņus saveidot :D
Un, pēc manām domām, līdzīgs gan, vismaz bildē pie grāmatas vāka noteikti!

Inga teica...

Šādas būtnes vēl nebiju sastapusi! Bet omulīgas un mīlīgas ir gan!
Tavam omulīgajam māksliniekam noteikti piestāvēs otas! :)))
Un Tev pašai ļoti feins matu sakārtojums! Man ļoti patīk:))))