otrdiena, 2012. gada 17. janvāris

Nu ir ziepes!

Tātad arī mūsu mājās beidzot atklāta ziepju vārīšanas darbnīca. Silikona formiņas es jau no Panduro akcijām un Second hand veikaliem dažas pagādāju laiciņu atpakaļ. Savukārt sestdien devos uz Panduro savā ikgadējā iepirkšanās tūrē. Proti viņi uzreiz pēc Ziemassvētkiem izpārdod Ziemassvētku preces ar 50% atlaidi, kura laikam ejot palielinās uz 70% atlaidi. Es tad nu pacietīgi gaidu līdz janvāra vidum un eju pirkt lietas pēdējās atlaižu dienās un visādus (atvainojiet) sūdiņus sapērku lētāk, kā parasti. Ok, ar šo atkāpi gribēju darīt zināmu ka pa lēto dabūju Ziemassvētku ziepju vārīšanas komplektu. Pati vēl extra nopirku caurspīdīgo, parasto ziepju masu. Vakar jutu ka bērns grib darboties, bet nezin ko un piedāvāju vārīt ziepes. Skumji, bet šī spārnotā izteiciena īsto nozīmi mans bērns Latvijā nedzīvojot neizprot. Toties tiešā nozīmē saprata. :D
Disneja varoņi ziepēs
Disneja Vinnijs pūks un draugi formiņa
Mēs neko baigi sarežģītu netaisījām. Paņēmām dažas rožu ziedlapas un lapas. Paņēmām krustnagliņas un kokosriekstu skaidiņas sapildījām formiņās. Bērns grieza ziepes gabaliņos, es peldināju karstajā ūdenī un lēju. Veiksme, ka sāku ar caurspīdīgajām, jo pēc tam tās, ar Ziemassvētku aromu man uzdzina nelabumu savas smakas dēļ (nu kaut kas kanēlim līdzīgs). 
Zvaigžņu ziepes
Formīgās ziepītes
Četrkantīgās formiņas


Kantainās ziepes

Tagad tik mazgāties un mazgāties!

4 komentāri:

Līga Krista teica...

www.did.lv tirgo labas ziepju masass, ja nu tas kādreiz palīdz :)

man vēl ir kādi atlikumi, arī plānoju ar savu 3gadnieci kautkad savārīt, lietojot paštaisītās krāsvielas.

Inga teica...

Feinas ziepes! :)) Droši vien mazajiem tagad būs grūti izvēlēties ar kurām mazgāties:D

Biene teica...

Es līdz ziepju vārīšanai vēl neesmu tikusi(šeit gan tikkai tieša nozīmē, jo netiešā esmu gan vārījusi), bet izskatās jauki un ražīgi pavadīts laiks!

Madara teica...

kas pa feinām ziepēm :) ļoti patīk.