trešdiena, 2013. gada 27. marts

Spami

Pēdējā laikā mana bloga statistika rāda *nedabīgi* lielu interesi no ASV puses un piedevām tieku bombardēta ar anonīmiem spamiem, kuri pat bieži pasprūk garām spamu filtram un iekārtojas manu nepublicēto komentāru plauktiņā. Nepatīkami un kaitinoši. 

Vai citi blogotāji arī saskaras ar šo problēmu?

11 comments:

Unknown teica...

Man ir tā pati problēma... jāliek atpakaļ vārdu pābaudi būs... tas aizsargās no tiem kompjūterizētajiem robotiem...

Madara teica...

es uzlik ka nevar komentēt anonīmie (jo kas gribēs tas komentēs autorizējoties vai reģistrējosties, vai labākā gadījumā e-past uzsitīs) un tiku vaļā no spamiem. ;)

Sandra teica...

http://manaspasaules.blogspot.com/2013/03/par-spamiem.html
es arī vakar jau par šo tēmu rakstīju ;0
šodien klusums

Una teica...

Es problēmu atrisināju, atļaujot komentēt tikai reģistrētiem lietotājiem (tostarp atvērtajiem ID). Tagad pie nevēlamajiem komentiem joprojām kaut kas krājas, bet tas mani neuztrauc, jo tie nenonāk blogā. Ja viņi sāks pārkāpt šo barjeru, tad un tikai tad uzlikšu vārdu pārbaudi (kas man citos blogos riebtin riebjas un attur no komentāru rakstīšanas).

Kristīne Spriedēja Krūmiņa teica...

Man tie spama komentāri krita pie viena konkrēta veca ieraksta. Atslēdzu tam konkrētajam rakstam komentēšanas iespēju kā tādu vispār. Pašlaik it kā ir miers. Es ļoti ceru, ka nevajadzēs šo pasākumu kaut kā vairāk ierobežot.

Inese teica...

jā, man ar pilns ar tiem briesmoņiem un pēdējās nedēļas laikā pāris pat pamanījās iekļūt publiskajā sadaļā - kamēr tie bija tikai manā e-pastā, tas it kā netraucē, izdzēsu un miers...
Vārdu pārbaude gan mani tracina, īpaši tagad, kad tā ir tik nesaskatāma un nesaprotama, ka nākas pa trim reizēm kņubināt, kamēr nopublicē to komentāru. Tā jau laiks ir tik cik ir, tad vēl komentāra nopublicēšanai tik daudz noņemties gan negribas :(

Līga Krista teica...

Jaa, bet shie mani netrauce,jo izdzeshu un viss, publicejushies nekad nav

Iveta teica...

Es vel ar šādiem komentāriem neesmu saskārusies,nevienā no saviem abiem blogiem.Bet statistika arī uzrāda palielu interesi no ASV.

Anonīms teica...

tiestox paldies good for tēmu free iPhone 5
tiestox 4076

andrasballe teica...

Man arī ir šī pati problēma - ja agrāak bija tā pa kādam retu reizi, tad pēdējā laikā burtiski nav dienas, kad atverot e-pastu tur nebūtu priekšā kāds komentāru spams. Nebiju tā iedziļinājusies, bet tagad sāku skatīties - man viena ziņa burtiski apsēsta un tur 30 spama komentāri pielikti. Būs man arī jāliek, ka anonīmā komentēšanas iespēja nav atļauta.

dace teica...

Man šorīt 50 spami, visi no anonīmiem un katrs pie sava ieraksta. Ņemu nost anonīmos komentētājus!