trešdiena, 2014. gada 8. oktobris

Sapņu skolas skolniece

Nu jau 7 nedēļu esmu studente savā sapņu programmā. Mācos adīšanu Stokholmas HV skolā (Handarbetets Vänners skola, latv. -Rokdarbu draugu skola ).

Skola ir ar senām tradīcijām tekstilmākslas skološanā un šogad svin 140 gadu jubileju. Dibinājušas skolu tā laika īstas feministes, kuras gribēja dot izglītību un līdzekļu iegūšanas iespējas darbīgām un talantīgām sievietēm, lai tās nebūtu atkarīgas no vīriešiem.

Skolā pašreiz ir 3 patievirzes - adīšana, aušana un izšūšana.
Manas studijas ir pilna laika studijas no 9.00- 16.00 un man ir iespēja saņemt studiju pabalstu un ņemt studiju aizņēmumu.

Un atzīšos godīgi - katru rītu pamostos ar  lielu prieku YES,  šodien uz skolu!!! Bērni un es pati nedrīkstu būt slima jo negribu nokavēt nevienu dienu!! :)

Pamazām arī plānoju aprakstīt lielos vilcienos ko mēs katru nedēļu esam darījuši.
Mūsu grupā esam 8 studenti un mums ir fantastiska skolotāja Karin Kahnlund , ļoti kompetenta un jauka.
Lai tiktu iekšā skolā vajadzēja iesniegt savu darbu skices vai foto un tad tiku aicināta uz interviju. 


Intervēja mani adīšanas pasniedzēja un skolas rektore.  Viņas ilgi stāstīja ko skolā mācīs, līdz neizturēju un jautāju ko viņas grib no manis. Atbilde mani pārsteidza, jo bija "motivācija ". Bet pēc tam domāju ka tieši motivācijas noskaidrošana būtu vislabākais atlases kritērijs visām izglītībām. Jo tad varbūt arī varētu atsijāt i ārstus i skolotājus u. c., kuri iet mācīties naudas vai statusa dēļ un nevis tāpēc lai palīdzētu cilvēkiem.

4 komentāri:

Sandra teica...

Super skola... Varu iedomāties to prieku kad gribas apgūt ko jaunu, lai veicas.. Un noteikti ieskrien pa mirklim blogā pastāstīt ;)

ceita teica...

Laimīgā! Ar nepacietību gaidīšu turpmākos ierakstus! Lai veicas! Jā, arī pie mums es ar lielu izbrīnu atklāju, meitai šoruden mainot deju studiju, ka galvenais uzņemšanas procesā bija iztaujāšana, lai novērtētu meitas pašas motivāciju dejot,un tad jau skatījās pieredzi un visu pārējo. Vakar iemaldījos jūsējā Panduro hobby veikalā, kaut gan ne Stokholmā, bet man galva sagriezās, paņēmu vien katalogu, došos šodien vēlreiz uz to veikalu, lai kaut ko arī nopirktu.

Biene teica...

Tiešām - LAIMĪGĀ!Un noteikti stāsti arī mums.Ļoti interesanti kā tas viss notiek?Gaidīšu!

Aija Elliņa teica...

Pievienojos visam! :) Un lai Tev viss izdodas!