pirmdiena, 2012. gada 16. jūlijs

Latvijas dienasgrāmata diena 1.-2.

Dažas dienas atbraucām uz Latviju. Ātri vien jau sapratu ka pa 10 gadiem esmu tik ļoti atradinājusies no daudzām lietām, ka gribu uzrakstīt mazu dienasgrāmatu par savām sajūtām un novērojumiem.

1. Diena
Ierodamies no kuģa puses. Vairākas lielas un vairākas mazas mugursomas, vijole, somas un maisiņi sakrauti bērnu ratos, tā ka pašam bērnam vietas vairs nav. Uzdevums nopirkt kādu telefona SIM karti ar interneta iespējamību Joakim iPhonam, kuru tam atdāvināja draugs. Narvesen neko nemācēja, sūtīja mūs uz Galeriju Centrs. Ceļā man pievēršas viena meitene, visiem pazīstamā blogere Kristīne, kurai mūsu karavāna likusies ievērības cienīga. Apmainījāmies ar komplimentiem par blogiem, ar praktisku informāciju piemēram cik tālu varam aizbraukt ar 6. tramvaju, cik maksā auto noma un atvadījāmies. Feini bija satikties!
Telefonam nopirku Bites priekšapmaksu, kura nedarbojās jo acīmredzot Joakim pašam nezinot viņa telefons ir piesiets pie viena operatora un citus operatorus neatzīst. Vajagot iet uz Servisa darbnīcu. Bite vēl pateica kur tādu atrast (Čaka ielā). Savukārt LMT sazvērnieciski klusēja un teica ka tādu vietu nezinot.
Es ar bērniem un paunām sēžu kanāla malā, Joakims iet meklēt Čaka ielu. Gājis gājis pa Marijas ielu līdz viņam apnicis un nāca atpakaļ (vēl sadomājies ka Čaka iela atkal sāksies ar numuru 1).
Braucam uz Čiekurkalna tirgu ņemt rezervēto mašīnu un uz Siguldu pie draudzenes Dainas un ģimenes! 
Piestājot Siguldas lielveikalā Šokolāde acīs iekrīt alus stends, kurš padzirdina izslāpušais. Atradušai no tādiem skatiem, kur alkohols pirmajā lietā īsti nesapratu, vai tiešām tas ir tas pats primārais kas latvietim vajadzīgs. Vai tajā vietā labāk neiederētos saldējuma stends vai ūdens un sulas stends?
Dainai mājās bērnudārzs ar 6 lielākiem (daži savi, daži sveši) bērniem, 1 mazu bebi un vēl mēs 4. Visi paēdināti, izguldīti un apmierināti. Joakims tikmēr cenšas ar interneta pamācībām uzlauzt iPhonu.

2. Diena
Mans mērķis aiziet uz Galeriju Tornis kur ir rotu mākslinieces Inetas Straupes rotu un viņas bērna Lienes Straupes foto izstāde. Maza, bet mīlīga izstāde, jauki bija satikt pašu Lieni, ko iepazinu pirms 2 gadiem 3x3 nometnē! Pa ceļam uz Silguldas bērnu rotaļu laukumu iegājām Autoostas Narvesen nopirkt ūdeni un saldējumu, kuru ēdot viens varen daiļš latvju puisis bez zobiem, bet ar baltu zirgu un alus pudeli rokā gluži neprovocēti mani vairākas reizes nodēvēja par cūku.
Rotaļu laukums bērniem gan ir fantastisks, es ar bērniem tur, Joakim vēljoprojām gan uzlauž iPhonu pazaudējot visu info kas tur bija, gan trenējās stadionā skriešanai.


Pievakarē jau vēlu vēlu, kad iPhona uzlaušana tūlīt izdosies pametām Siguldu un braucam uz Jaunpiebalgu. Iebraucam manas krustmātes mājās vēlu un pārguļam.

1 komentārs:

Ilze teica...

Siguldas bērnu laukumiņš tiešām ir dikti labs..manai lielajai meitai Sigulda vispirms nozīmē tieši bērnu laukumiņu.. :)