pirmdiena, 2012. gada 16. jūlijs

Latvijas dienasgrāmata diena 3.-4.

3. Diena
Eju Jaunpiebalgā no rīta uz tuvāko pārtikas veikalu un atkal izbrīnos, ka pirmais, ko ieraugu, vislabākajā veikala vietā ir nolikts šņabis par labu cenu. Zviedrijā kā ziniet ir monopols (pagaidām vēl) stiprajiem alkoholiem un parastā pārtikas veikalā tos nenopirkt. Otra lieta kas ļoti iekrita acīs ir kā pamazām gadu pēc gada paliek arvien mazāk Latvijā ražotu produktu. Smuka graudu maizīte nez kāpēc pieder Fazer utt. Trešā lieta vēl atbaidošāka: kāpēc visiem jogurtiem ir likts klāt želatīns?

Mana krustmāte, daudz lielāka, labāka un radošāka rokdarbniece kā es atdāvina Artigai šallītes kuras viņai ļoti patīk. Tādiem cilvēkiem īstenībā būtu vajadzīgs blogs un atzinība. Bet žēl, ka veselības dēļ viņa saka, ka vairs neko nevarēs parokdarbot. :(
Tikmēr Jaunpiebalgā pilnā sparā notiek Ziedu svētki un vakarā ejam uz Nacionālā teātra aktieru Smukās Krelles (vai tamlīdzīga nosaukuma) koncertu estrādē. 

 Mani bērni vienīgie no visiem danco pa skatuvi. 

Sēžu un baudu koncertu kopā ar vienas māsīcas bērniem. Ieraugu dažas pazīstamas sejas no jaunības laikiem. Prom ejot satiekam otras māsīcas bērnus, no kuriem viens mani izliekas nepazīstam un nemaz nesveicina. 
Mājās ejot ieejam krustmātes dārziņā, palasīties zirnīšus, bet viena tante tur sēž un sāk mūs lamāt ka vai nu mēs te esam ko stādījuši, ka tā varam nākt un aplasīt... Divi incidenti ar nelaipniem cilvēkiem divu dienu laikā šķiet par 2-iem par daudz un tie neapšaubāmi ierindo Latviju  pirmajā vietā cilvēku nelaipnības ziņā. 

4. Diena 
Mazais bērns pa nakti un visu dienu vemj, līdz ar to es ar mazo dzīvojos pa māju, kamēr Joakims ar lielo apciemo māsīcu ar bērniem un lādē mūziku, filmas savā telefonā. 

3 komentāri:

Laine teica...

Alkohola izplatīšanas ziņā - protams - morālās formas un normas LV tiek krietni pārkāptas. Veikali ar nosaukumu "Paŗtika" tirgo TIKAI alko, Mezparka bērnu izklaides laukumā tirgo aliņu - nu kaut kas tajā visā ir greizi, tiešām...
Par nelaipnību - man ir gadījies skumt par to, ka nelaipna tramvajvadītāja norej manu bērnu un pieauguši onkuļi ignorē bērna sveicienus, taču patiesībā, dzīvojot Latvijā dzīvi kādu dzīvoju, varu droši teikt - šeit cilvēki ir labi. Noguruši bet labi. Un noteikti nevar izveidot priekšstatu par Latviju pāris dienās. :)

Ceru, ka mazā izveseļosies un sliktums ir tikai citādākās pārtikas sekas...
Lai skaistas jums pārējās brīvdienas! Ja būsiet Zosēnos piektdien - laipni lūgti uz tasi tējas!

Madara teica...

jēe esi iekš LV? tik tagad poamanīju rakstus. dabūju patīt atpakaļ lai palasītu sākumu. ar patīk palasīt par šjieni ar citu skatu punktu :)

Ilze teica...

Man liekas, ka svarīgāk par koncerna piederību, ir fakts, ka darbaspēks ir vietējais. Ir jau arī vietējās maiznīcas, bet viņi ir sastopami lielveikalos. Rimi ir ļoti garšīgā Ķelmēnu maize, piemēram. Vairāki vietēji ir nobankrotējuši krīzes laikos, Jelgavas Maiznieks tai skaitā. Bet man liekas, ka viņi paši neko diži neražoja, daudz kas tika saldēts karsēts krāsnī. Kāda jēga no tāda produkta, ja tas pamatā ir ražots kaut kur citur un pilns ar visiem s***diem?