svētdiena, 2011. gada 10. aprīlis

Izstāde

Kas to būtu domājis ka mani darbi kādreiz piedalīsies izstādē!
Tas bija tā: Loretta, tekstila māksliniece uzrakstīja man lai aiznesu viņai savus adījumus ko izstādīt. Lai arī tēma ir redizains un otrreizējā izmantošana un man jau labi sen ir gribējies no veca taisīt jaunu, pārveidot lietas, pārkonstruēt, bet tikai dažas lietas esmu tā darinājusi vai uzfrišinājusi. Pakoju savus adījumus un tamborējumus, lai Lorettai būtu ko izvēlēties. Vakar, sestdien, pēc latviešu skoliņas paņēmu līdzi abus bērnus un draudzeni Ivanu ar māsu un draugu un braucām uz izstādes atklāšanu. Ļoti iedvesmojoši darbi visi izstādītie!
Paskatieties uz šo, bērnu gatavoto leļļu namiņu, gatavotiem no no visādām lietām, ko mūsu mājās sauc par atkritumiem.
Tie kuri ēd zivju līķīšus var saglabāt metāla bundžiņas un uztaisīt varen smuku vilcieniņu. Bildē arī redzami dinozauri no kociņiem un laikam jau papīra bļodas. (Jāsaka, ka biju mazliet izklaidīga izstādē, jo mazais bērns kliedza un dīdījās, kamēr lielais bērns bija varen apvainojies, ka viņa jaciņa ir izstādīta, līdz ar to izpētīju mazāk un neuzmanīgāk nekā gribējās).
Šajā bildē ir lieliski darbi: no kafijas iepakojumiem groziņi, šķīvīši kā arī paklāji un somiņa no video lentām.
Jādomā ka tāds paklājiņš nevien labi izskatās, bet arī labi kalpo vietās, kur dabīgais materiāls ar laiku sabojātos (piem. mitrumā). Bildē redzama arī mana adītā jaka.
Te savukārt plauktiņš un bļodiņas no iepakojumiem.
Kādam baleta cienītājam ļoti laba iztēle un uztaisījis Gulbju ezera dejotājus. Ļoti jauks adīts putnu būrītis ar visiem putniņiem. Visprofesionālākie darbi protams Lorettas pašas. Skatos tagad uz bildēm un domāju, ka man gribētos tādu košu tamborētu sedziņu gobelēnu mājās pie sienas!

Šajā stūrītī Loretta iekārtojusi citu starpa piecus manus darbus: abas somiņas (tās kuras nav no vecmāmiņas kvadrātiņiem), varavīksnes jaku, varavīksnes krēslu un volānšalli. Un te savukārt manis tamborētā kleita un plecu lakats.
Kopumā jūtos ļoti priecīga, ka man ir tāda iespēja izrādīties, kas ir arī stimuls turpināt rokdarbot un plānot redizainēt.

4 komentāri:

ramchix teica...

Apsveicu ar veiksmīgo dalību izstādē! Un Tavi darbi ne ar ko nav sliktāki kā Loretas! Bet, jāatzīst, arī mani pilnībā apbūra viņas krāsainie gobelēni. Dzīvē noteikti vēl iespaidīgāk nekā fotogrāfijās...

Una teica...

Varavīkšņu jakas vēl "dzīvas"! Tās mani jau sen sen tik ļoti savaldzināja, ka liku savai mammai uzadīt apaļjaku manai meitai un arī pati tiku pie tādas! ;) Paldies!
P.S. Tas putnu būris superīgs!

Diāna teica...

Lieliski!

Sarkanā Biete teica...

Kapitāla ideja izstādei! Un sveicu ar piedalīšanos!