ceturtdiena, 2012. gada 21. jūnijs

Urbāno trokšņu vasara

Šī ir jau trešā vasara, ko dzīvojam pašreizējā dzīvoklī. Bet nevienu citu gadu te nav bijis tik traki trokšņaini. 
Lauku idilles vietā, (ko parasti sauc par klusumu, bet kas patiesībā ir putnu vīterošanas, suņu reju, kaimiņu sasaucienu, gaiļa rīta sveicienu, govs māvienu, oda sīkšanu pirms gulētiešanas un mušas spindzienu pie loga, kakafonija), mūsu dienas aizrit lielpilsētas priekšpilsētā. Plusu tam ir daudz, mīnusu tikpat. Trokšņu šovasar toties stipri vairāk nekā gribētos. Kas notiek? 

Sāksim ar iekšpagalma pusi. Pilsētas plānotāji kopā ar atkritumu izvedējiem ir nonākuši pie secinājuma, ka miskastes vajagot ierakt zemē. Tā nu pateicoties sen dzīvojošam zviedram Nobelam, atkritumu urnas ir iespējams dabūt zem zemes līmeņa. Kā nojaušat spridzināšana un visi pēc-apdares darbi kuros piedalās smagās mašīnas un traktori taisa lielu troksni.

Otrā pusē mūsu mājai garām iet metro. Stokholmā metro tikai pilsētas centrā iet pazemē, bet perifērijās pārsvarā virszemē. Šogad metro kompānija izdomāja ka jārestaurē sliedes un netālu esošais tilts un sāka darbu pa naktīm. Veselu mēnesi viņi katru nakti pārlika sliedes. Protams, ka vienalga mēģinājām gulēt, protams ka cilvēks pie visa piemērojas, protams ka katru nakti pamodos no trokšņiem un protams, protams, ka dienas laikā biju ļoti sagurusi. Tagad arī dienā traucējamies no bremžu kaukšanas, jo abos virzienos esošajiem vilcieniem jāiztiek ar vienvirziena sliedēm.

Bez tam, tieši aiz vilciena sliedēm ir māja, kurā laikam tiek izrauts ārā viss ko vien iespējams izraut jo pie tās stāvošā putekļusūcēju mašīna rūc savā nodabā visu dienu. Dulla galva garantēta.

Pēdējie lielie trokšņotāji ir tie, kas uzlabos ielu apgaismi. Viņi ir nourbuši pusi trotuāra lejā pie mūsu mājas. 

Un neaizmirsīsim visu autovadītājus kuri brauc pa ceļu (lai gan iela nav ļoti populāra), pie tiem trokšņiem gan jau esam pieraduši.

Gaidam rudeni un ziemu un to dienu kad viss būs perfekti sataisīts un nekur nekas vairs nebūs jāurbj, jāspridzina un jālabo. ;) ;)

4 komentāri:

Aija Elliņa teica...

Jā, jums ir ko turēt! :)))

Plūmīte teica...

Izklausās nelāgi. Bet viss notiek gaišākas nākotnes vārdā, vai ne? ;)

Biene teica...

Uh, atliek vien cerēt uz ātrāku rezultātu!Turaties!

Inga teica...

Izklausās līdzīgi kā Latvijā:))) Nu vismaz šur tur:D Izrok, salabo, pēc brīža rok vēl kaut ko... un tā līdz rudenim:D
Lai ātrāk pabeidz Tavā apkārtnē visus trokšņainos uzlabošanas darbus!