ceturtdiena, 2011. gada 7. jūlijs

Kur ir tur rodās, jeb trešais kaķēns – Amanda


Nu re, ar diviem nepietika, vajag vēl vienu draudziņu. Darināts no kokvilnas dzijas Garnstudio Drops Muskat. Kā jau rakstīju nopirku dziju lai darinātu sirsniņkaķēnus un pirmo tamborēju pašas bērnam iemēģināšanai, jo zinu, ka mans bērns vienalga būtu tieši tādu gribējis.
Sirsniņkaķi jeb projekts Hjärtekatten Zviedrijā sākās šopavasar, kad viena mamma, kurai ir bērns ar iedzimtu sirds slimību un viņas draudzene izdomāja ka varētu katram no apmēram 1000 bērniem, kuri Zviedrijā gadā piedzimst ar sirds slimību uzdāvināt no slimnīcas mājupejot kaķīti kuram piešūta sirsniņa ar rētu. Tādā veidā rotaļlieta arī būtu pedagoģiskas līdzeklis vecākiem lai runātu ar bērniem par viņu slimību. No sākuma projekta iesācēji uzstādīja mērķi: 100 kaķēni līdz gada beigām. Lieki piebilst, ka ziņas par to mūsdienu elektroniskajā laikmetā, blogiem, feisbukam un tviterim piepalīdzot izplatījās lavīnas ātrumā un jau pēc diviem mēnešiem viņiem bija aizsūtīti 630 kaķīši. Aizsūtīti, bet simtiem vēl top čaklo tamborētāju mājās. Arī es jau uzsāku savu prom dodamo!

Apraksts angļu valodā atrodams šeit

3 komentāri:

Inga teica...

ļoti, ļoti jauka ideja! Tie sirsniņkaķīši droši vien vecākiem dod cerību, ka viss būs labi! :)))

Sixspārne teica...

Sirsnīgs kaķēns un ļoti jauks projekts. Kaķēni tiek tamborēti pēc konkrēta paraksta jeb uz izjūtām? Apskatīju arī norādīto blogu, bet no zviedru valodas neko nesapratu un tulkojums tāds 'ciets' sanāca.

dace teica...

Apraksts ir šeit: http://www5a.biglobe.ne.jp/~mite/diagram/crochetedCat.html
pievienošu top arī ierakstam. :)